Voeding

Voeding en gewicht

De workshop ‘Voeding en gewicht’ informeert de deelnemer over het belang van een gezond gewicht, hoe gezonde voeding hierbij helpt en welke kleine aanpassingen een groot verschil maken. Onderwerpen die aan bod komen zijn: de invloed van voeding op het lichaam, energiebalans, voedingsstoffen, bloedsuikerspiegel, mijn voedingsdagboek, aanbevelingen vanuit de schijf van vijf en andere modellen. We belichten ook de verschillen en overeenkomsten hiertussen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en met aandacht voor de individuele verschillen.

wekker om 2.10 in nacht

Voeding in de nachtdienst

Medewerkers in de zorg hebben te maken met onregelmatige diensten, waaronder nachtdiensten. Eten en nachtdienst is een ingewikkelde combinatie. Ons spijsverteringsstelsel is gedurende de nacht vertraagd, het lichaam is gewend te rusten en daar zijn onze organen op ingesteld.
De inname van de juiste voeding op het juiste moment vergroot de kans op een gezond gewicht, een gezonder lichaam en meer energie. De workshop ‘Voeding in de nachtdienst’ geeft inzicht in welke voeding ervoor zorgt om je gedurende de nacht minder vermoeid te voelen.


Bekijk ook onze andere trainingen, workshops en inspiratiesessies: