Stress en ontspanning

Stress en ontspanning

Stress en ontspanning

Zorgverleners kunnen te maken krijgen met een probleem in de balans tussen werk en privé. Dit bespreekbaar maken is een belangrijk begin naar herstel van de balans. Het doel van de training stress en ontspanning (twee dagdelen) is het leren herkennen van stresssignalen, stressoren en energiebronnen, inzicht verwerven over draaglast en draagkracht en hoe je jouw eigen draagkracht kan vergroten. De onderwerpen die aan bod komen zijn; wat is stress, cijfers, stresssignalen, energiebalans, microbreaks, ademhaling, bewegen, praten over stress en jezelf versterken.

Training take a break of mentale kracht

Take a break

In de training take a break nemen de deelnemers letterlijk een dagdeel pauze om uit de ratrace te stappen en stil te staan bij wat er voor hen toe doet. Wat zijn je waarden en je prioriteiten in het leven? Passen je leefstijl en je keuzes bij wat jij belangrijk vindt? Dit zijn vragen waar weinig mensen bij stilstaan in de drukte van alledag. Doelstelling van deze training is het ontwikkelen van meer veerkracht en energie onder de deelnemers door de eigen waarden, drijfveren, verlangens, energiebronnen en energievreters te ontdekken en mee aan de slag te gaan.

Stress less in de zorg

Deze training is speciaal ontwikkeld voor directie, management en HR. Deze training heeft als doel om uitval door overbelasting terug te dringen en te voorkomen. De training geeft inzicht over wat overbelasting is, je leert signalen herkennen die hierop kunnen wijzen en leert wat belangrijke factoren zijn om medewerkers enthousiast en vitaal te houden. Je ontvangt tips hoe je hier als leidinggevende en organisatie mee om kunt gaan. Het gesprek over stress op de juiste manier op gang brengen is een belangrijk aandachtspunt in deze training.


Bekijk ook onze andere trainingen, workshops en inspiratiesessies: