Algemeen
25 april 2019

Vitale Delta zoekt verpleegkundigen voor onderzoek

Vitale Delta, een samenwerkingsverband tussen 4 hogescholen in de randstad, doet onderzoek naar de vitaliteit van verpleegkundigen. Door input van verpleegkundigen willen de onderzoekers meer inzicht krijgen over hoe de duurzame inzetbaarheid van vooral oudere verpleegkundigen verbeterd kan worden.

Interviews en vragenlijst

Het eerste deel van het onderzoek heeft al plaatsgevonden. In de Medewerkersdialoog – in 2016 ontwikkeld door SMO en De Rotterdamse Zorg – hebben verpleegkundigen uit verschillende takken van de gezondheidszorg kunnen vertellen over factoren die voor hen bepalend zijn voor de vitaliteit en inzetbaarheid. In het tweede deel van het onderzoek vraagt Vitale Delta verpleegkundigen om een vragenlijst in te vullen, om ook op die manier duidelijkheid te krijgen over aspecten als werkplezier, eigen regie, flexibiliteit en andere factoren. Hoe meer verpleegkundigen de vragenlijst invullen, hoe meer inzicht er komt in wat er echt nodigis om veranderingen op de werkvloer door te kunnen voeren.

Vragenlijst

De vragenlijst voor verpleegkundigen van 50 jaar en ouder is via deze link te bereiken. Onder de deelnemers die de vragenlijst invullen verloot Vitale Delta 5 cadeaubonnen van 50 euro.